Передплата 2024 «Добрий господар»

Літні Олімпійські ігри-2032 відбудуться в Австралії

  • 21.07.2021, 15:45
  • 720

Літні Олімпійські ігри вже втретє відбудуться в Австралії. Місто Брисбен офіційно здобуло право приймати Олімпіаду-2032

Брісбен-2032 обрали містом, яке прийме XXXV Олімпійські ігри", — йдеться в повідомленні МОК у Twitter.

Австралійське місто було єдиним кандидатом на прийом змагань, тож рішення МОК було передбачуваним.

На прийом Олімпіади-2032 раніше також претендували китайські міста Ченду і Чунцин, Доха (Катар), Будапешт (Угорщина), німецький регіон Рейн-Рур та інші міста.

Проте ще в лютому цього року в МОК визначили австралійський Брісбен як лідера відбору («бажане місто-господар» Олімпіади). Сьогодні це рішення затвердили офіційно.

Заявка міста отримувала неодноразові схвальні відгуки МОК за велику кількість існуючих спортивних майданчиків, підтримку на всіх рівнях уряду і приватного сектора, досвід організації великих заходів і сприятливу погоду. Крім того, у штаті Квінсленд відбулися Ігри Співдружності 2018 року.

The Guardian пише, що прем’єр-міністерка штату Анастасія Палащук заявила, що влада представить «стратегію змагань із нейтральними, кліматично безпечними витратами».

«Ми знаємо, що потрібно для проведення успішної Олімпіади в Австралії… Уряд країни та штату повністю профінансують інфраструктурні проєкти під час підготовки до Ігор у 2032 році», — сказавСкотт Моррісон, прем'єр-міністр Австралії.

Австралія прийматиме Олімпіаду вже втретє. У 1956 році змагання відбулися у Мельбурні, у 2000 — у Сіднеї.

У заявці Австралія вказувала, що Олімпіада принесе їй 17 мільярдів доларів економічної вигоди. За попередніми підрахунками, на організацію заходу витратять 5 мільярдів доларів.

Уряд очікує, що частину з цих коштів окуплять за допомогою квитків, внутрішнього спонсорства та прав на трансляцію.

Читайте також: У Токіо розпочалися перші змагання Олімпійських ігор

Схожі новини