Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дипломатичний ляп: Зеленський випадково визнав окуповану Абхазію

  • 20.07.2021, 09:36
  • 662

Помилку на сайті президента України виправили, але зберігся скріншот

Його опублікував у Facebook один із «чиновників» окупованої Абхазії Кан Танія, інформує 5 канал.

«Хочеться подякувати президенту України за фактичне визнання Абхазії. По-перше, у заголовку на сайті президента України не пишуть про названу грузинською владою «адміністративну лінію», а називають речі своїми іменами — тобто кордон з Абхазією.

По-друге, Зеленський зробив таку заяву: «В Абхазії нарощується військова присутність РФ, порушуються права громадян». Ключове слово — громадян. Нагадаю, громадянин — особа, яка належить до постійного населення держави, користується всіма правами, забезпеченими Конституцією, і виконує всі встановлені Конституцією обов'язки", — пише Кан Танія.

«Ми, звісно, не погоджуємось із порушенням наших прав, усе робиться в рамках двосторонніх міждержавних угод. Але в будь-якому разі дякуємо за турботу, пане президенте», — зазначив політик.

Читайте також: Незавидна доля Абхазії

Він також опублікував скріншот повідомлення з офіційного сайту президента України, в якому мовиться про поїздку Зеленського до адміністративної лінії з окупованою Абхазією.

У російській версії повідомлення було використане слово «граница». Нині на сайті президента України розміщене повідомлення з уже виправленим текстом.

Схожі новини