Передплата 2024 ВЗ

Опублікували загадку зі співбесіди в Apple: відповідь знайде не кожен

  • 21.06.2021, 19:55
  • 1 226

Під час співбесіди на роботу компанії-гіганти нерідко влаштовують тест на кмітливість

Найцікавіші та найдотепніші питання користувачі потім обговорюють у соцмережах. Один із них розповів, що на співбесіді в Apple йому дали дивну, але дуже цікаву задачу. Про це пишуть Деталі.

Отже, завдання на логіку. Шелдон Купер (той самий геніальний фізик з популярного серіалу) дійшов в ігровому квесті в гонитві за скарбами до останнього рівня.

Перед ним — двоє дверей: одна веде до скарбу, друга — до смертельно небезпечного лабіринту. Біля обох дверей стоять вартові, які знають, де захований скарб. Один із охоронців ніколи не бреше, інший — бреше завжди.

Шелдон не знає, хто з них брехун, а хто ні. Перш ніж обрати двері, можна поставити одне питання одному вартовому. Питання: яке запитання повинен поставити Шелдон, щоб гарантовано потрапити до скарбу?

Читайте також: Загадка скам'янілого яйця з Антарктиди: вчені з'ясували, кому воно належало

Відповідь виявилася простою.

Він може запитати будь-якого охоронця: «Які двері, на думку іншого вартового, правильні?».

Якщо він запитає це у чесного охоронця, то отримає відповідь, які двері ведуть до лабіринту, адже брехливий вартовий завжди бреше.

Якщо ж він запитає у брехливого вартового, знову ж таки дізнається, які двері ведуть до лабіринту, адже той збреше про двері, на яку вкаже чесний охоронець.

Схожі новини