Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Один із керівників Європейського Союзу вперше назвав Лукашенка диктатором

  • 09.06.2021, 08:55
  • 481

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вперше публічно назвав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка диктатором

Про це повідомляє DW.

Сталося це під час дискусії в Європарламенті щодо до посадки в Мінську лайнера авіакомпанії Ryanair і затримання журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги.

Звертаючись до євродепутатів, які застосували слово «диктатор» до Лукашенка, Боррель заявив наступне: «Я повністю згоден з вами. Ми маємо справу з диктатором».

Читайте також: Канал NEXTA показав новий компромат на Лукашенка

Нагадаємо, 23 травня у Мінську затримали засновника опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, який перебував на борту літака Афіни — Вільнюс, що посадили через повідомлення про вибуховий пристрій на борту.

Викрадений режимом Лукашенка опозиційний журналіст, засновник телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич в «інтерв'ю» білоруському державному каналу «визнав провину» у закликах до протестів у Білорусі.

Батько Протасевича заявив, що «інтерв'ю» його сина білоруському державному телебаченню є наслідком тортур та катувань, вчинених щодо нього КДБ.

Схожі новини