Передплата 2024 «Добрий господар»

Канал NEXTA показав новий компромат на Лукашенка

  • 09.03.2021, 08:55
  • 729

Опозиційний Youtube-канал NEXTA опублікував фільм "Лукашенко. Золоте дно" про статки самопроголошеного президента Білорусі

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

У фільмі розповідається про численні резиденції Лукашенка — як офіційні, так і «подаровані» близькими бізнесменами.

Також описаний автопарк, який він використовує, з автомобілями за сотні тисяч і навіть мільйони доларів, зокрема ретро-автомобілі.

Окремий фрагмент фільму стосується авіапарку — кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко минулого року літав над протестним Мінськом.

За словами авторів стрічки, з 2014 року Євросоюз виділив білоруській владі чотири мільярди євро, значна частина яких пішла на особисті потреби Лукашенка.

У фільмі перераховані білоруські та закордонні бізнесмени — Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Каричі, які отримують ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні «подарунки» Лукашенку.

Раніше, 5 березня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав своїм єдиним палацом рідний дім, де він виріс, а інших, за його словами, не має.

У лютому вийшло розслідування, в якому йшлося, що оточення Лукашенка захопило ринок сигарет і заробляє мільярди на росіянах

Читайте також: Ні автомобіля, ні квартири: Лукашенко вказав у декларації, що він бездомний

Нагадаємо, Лукашенко перебуває при владі майже 30 років.

З серпня 2020 року в Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Протестувальники вимагають проведення нових справедливих виборів, звільнення політичних в'язнів і відповідальності за побиття і катування мирних демонстрантів.

У лютому 2021 року Лукашенко заявив, що першою і головною умовою його відходу від влади є мир у країні, а другою — гарантія безпеки його прихильникам.

Схожі новини