Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відомо, хто може стати новим санлікарем України

  • 30.05.2021, 17:15
  • 708

Новопризначений міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко визначився з кандидатурою головного державного санітарного лікаря країни та пояснив, хто з команди переднього очільника МОЗ залишається на посаді

Про це Віктор Ляшко розповів на зустрічі з журналістами повідомляє Укрінформ.

Так, на посаді заступників міністра охорони здоров’я Ляшко залишить трьох людей, які працювали при Максимі Степанові.

«Перше: Ірина Садов’як залишається та працює 100 днів за певними індикаторами. Заступниця з регіональної політики Ірина Микичак куруватиме будівництво за проєктами зі Світовим банком. Третій заступник, який залишається, заступник міністра з цифрової трансформації Ярослав Кучер», — резюмував Ляшко.

Він наголосив, що вони залишатимуться на посадах протягом 100 днів і працюватимуть за визначеними індикаторами, після чого за підсумками роботи прийматиметься рішення про подальшу роботу вказаних людей.

Натомість з посад заступників йдуть Світлана Шаталова та Ігор Іващенко. Водночас на посаду заступника міністра — головного держсанлікаря пропонується кандидатура Ігоря Кузіна, який раніше працював в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я. Крім того, на посаду заступника міністра Ляшко подав кандидатуру Петра Ємця.

«На посаду головного державного санітарного лікаря — Ігоря Кузіна, який працював в.о. заступника голови ЦГЗ, я вважаю його кваліфікованим спеціалістом. Другий заступник, з економічного блоку — Петро Ємець: він пройшов у Міністерстві шлях від посади головного спеціаліста до директора департаменту фінансово-економічного блоку», — наголосив Ляшко.

Зазначимо, що тепер ці кандидатури має затвердити Кабінет Міністрів України.

Читайте також: Україна планує скасувати ПЛР-тест після приїзду з Туреччини

Схожі новини