Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дівчину Протасевича внесли до переліку політв’язнів

  • 27.05.2021, 16:15
  • 539

Правозахисні організації Білорусі внесли дівчину затриманого опозиційного журналіста та співзасновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича Софію Сапегу й ще чотирьох осіб до списку політв’язнів

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Окрім Сапега, до списку увійшли Олександр Храпко, Ігор Винокуров та неповнолітні Едуард Кудинюк і Олександр Винярський.

«Ми оцінюємо переслідування Олександра Храпка, Ігоря Винокурова, Едуарда Кудинюка, Олександра Вінярського, Софії Сапега, які були позбавлені волі та звинувачені за ч. 2 ст. 293 КК („Масові заворушення“) і за ч. 1 ст. 342 КК („Групові дії, що грубо порушують громадський порядок“), як політично мотивоване переслідування у зв’язку з реалізацією ними свободи мирних зібрань та вираження своєї думки щодо оголошених результатів виборів Президента Республіки Білорусь і визнаємо їх політичними в’язнями», — йдеться у повідомленні.

Також правозахисники вимагають від влади Білорусі

  • Негайно звільнити з-під варти політв’язнів Олександра Храпко, Ігоря Винокурова, Едуарда Кудинюка, Олександра Вінярського, Софію Сапегу і припинити їх кримінальне переслідування.
  • Негайно звільнити всіх політичних в’язнів, а також громадян, затриманих у зв’язку з реалізацією свободи мирних зібрань в поствиборчий період, і припинити політичні репресії щодо громадян країни.

Читайте також: Лукашенко назвав причину затримання Протасевича

Схожі новини