Передплата 2024 ВЗ

Джо Байден доручив спецслужбам з'ясувати причини пандемії COVID-19

  • 27.05.2021, 14:30
  • 558

Президент США заявив, що перший звіт, наданий йому розвідувальними службами, не дозволяє дійти однозначного висновку щодо причин виникнення коронавірусу. Новий звіт Байден очікує протягом 90 днів

Президент США Джо Байден доручив американським спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії COVID-19. Відповідну заяву глава Білого дому зробив у середу, 26 травня.

«Незабаром після того, як я став президентом, я попросив свого помічника з національної безпеки доручити розвідувальній спільноті підготувати звіт про останні результати їхнього аналізу походження COVID-19», — сказав американський лідер. Зокрема, вказав Байден, необхідно було прояснити, чи виникла хвороба внаслідок контакту з інфікованою твариною або ж внаслідок інциденту в лабораторії.

Президент визнав, що американська розвідка зараз не має достатніх даних, що дозволили б дати оцінку, який із цих сценаріїв є більш імовірним. Тому він доручив спецслужбам активізувати зусилля і представити додатковий звіт протягом 90 днів. За цей час спецслужби зможуть розширити збір і аналіз інформації, «що дозволить нам зробити остаточний висновок», заявив Джо Байден.

Читайте також: На ПП «Шегині-Медика» вакцинуватимуть українців-заробітчан

Схожі новини