Передплата 2024 «Добра кухня»

Стрілянина в Каліфорнії: Байден закликав Конгрес переглянути законодавство про зброю

  • 27.05.2021, 11:45
  • 627

Президент США Джо Байден закликав Конгрес вжити негайних заходів щодо законодавства про зброю після стрілянини в Каліфорнії

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться в заяві Байдена, яку поширив Білий дім, передає «Інтерфакс-Україна».

«Досить. Я ще раз закликаю Конгрес вжити негайних заходів і дослухатися до заклику американського народу, включно з переважною більшістю власників зброї, допомогти покласти край цій епідемії насильства із застосуванням зброї в Америці», — йдеться в заяві.

Президент США назвав стрілянину «жахливою трагедією».

«Ми все ще чекаємо багатьох подробиць цієї останньої масової стрілянини, але є деякі речі, які ми знаємо напевно. Є принаймні вісім родин, які ніколи більше не будуть повними», — сказав Байден.

Він заявив, що прапори знову будуть приспущені в пам'ять про жертв трагедії.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі після стрілянини закликала Конгрес прийняти пару «законопроектів про запобігання насильству із застосуванням зброї».

«Криза насильства із застосуванням вогнепальної зброї заподіює незбагненні страждання і біль сім'ям і громадам у всій країні, щорічно забираючи приголомшуючу кількість у 40 тис. американських життів. Бездіяльність — це не варіант, і демократи Палати представників не зм’якнуть доти, поки (. .) наші двопартійні законопроекти про запобігання насильству із застосуванням зброї, не стануть законом «, — цитує її заяву видання The Hill.

Читайте також: Байден та Путін зустрінуться через кілька тижнів у Женеві, — CNN

Схожі новини