Передплата 2024 «Добра кухня»

Хто стане інвестором канатної дороги на Високий Замок?

На сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до затвердженого проєкту канатної дороги на Високий Замок

Згідно зі змінами, канатну дорогу зведуть лише за інвесторські кошти (раніше у мерії виношували ідею бюджетного співфінансування.Авт.), а перша станція буде на терасі скверу на вул. Кривоноса. Зараз активно шукають інвестора, який вкладе у канатну дорогу понад… 400 мільйонів гривень. За словами в.о. керівника управління інвестицій та проєктів ЛМР Романа Старецького, проєкт передбачає понад 80 мільйонів гривень інвестицій в соціальну інфраструктуру.

Згідно з проєктом, канатна дорога включатиме зведення пішохідного моста з меморіалу Героїв Небесної Сотні. Проєкт погодили у Комітеті ЮНЕСКО. Приблизна протяжність дороги — 524 метри. Окупити цей проєкт планують орієнтовно за десять років.

«Канатній дорозі у Львові бути! Депутати проголосували й підтримали на сесії інвестиційний проект будівництва оглядової канатної дороги, — сказав для „ВЗ“ депутат Львівської міської ради від фракції „Європейська Солідарність“ Назар Бербека. — Це дасть Львову і львів’янам багато нових можливостей, ресурсів та перспектив».

Схожі новини