Передплата 2024 «Добрий господар»

На перехопленому літаку до Вільнюса перебували білоруські КДБісти

  • 24.05.2021, 16:15
  • 830

На борту лайнера, який здійснив екстрену посадку в Мінську, перебували співробітники КДБ Білорусії

Про це заявив директор ірландської авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі.

«Я не можу говорити про це докладніше, оскільки наразі цим питанням займаються ЄС і НАТО. Здається, влада [Білорусії] хотіла затримати лише журналіста і його компаньйона. Однак ми помітили, що в аеропорту з рейсу зійшли також кілька співробітників КДБ», — заявив О'Лірі в інтерв'ю радіостанції Newstalk.

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Коувені заявив, що у Дубліна є відомості про те, що на борту лайнера перебували співробітники білоруських спецслужб.

Читайте також: «Ви вбили свого пасажира»: Ryanair зіткнулася із хвилею хейту після інциденту у Білорусі

Коувені сказав, що, згідно з наявною інформацією, після посадки літака з борту зійшли 5−6 осіб, «але заарештували тільки одного або двох пасажирів».

«Можна припустити, що інші люди, які покинули літак, були агентами секретних служб. Ми не знаємо, з якої вони країни, але очевидно, що вони пов'язані з білоруським режимом», — заявив глава МЗС в інтерв'ю телеканалу RTE.

Член президії Координаційної ради білоруської опозиції, ексміністр культури Павло Латушко також заявив, що з Мінська до Вільнюса не вилетіли шість людей, зокрема четверо громадян Росії: всі вони перебували на борту після вильоту лайнера з Афін.