Передплата 2024 ВЗ

"Ви вбили свого пасажира": Ryanair зіткнулася із хвилею хейту після інциденту у Білорусі

  • 24.05.2021, 10:55
  • 865

Користувачі соцмереж на офіційних акаунтах Ryanair звинуватили авіакомпанію у пособництві режиму Лукашенка через затримання журналіста Романа Протасевича у Мінську

Про це повідомляє DW.

Користувачі соцмереж гнівно відреагували на інцидент із затриманням в аеропорту Мінська Романа Протасевича. Офіційні сторінки компанії Ryanair наповнилися різкими коментарями, автори яких звинувачують її в пособництві диктатору.

«Ви щойно сіли в Мінську рейсом, який був недалеко від Вільнюса, щоб Лукашенко міг вбити Романа Протасевича. Як ми можемо вам довіряти?», — написала одна з користувачок соцмережі.

«Те, що ви зробили з рейсом Афіни — Вільнюс, робить вас спільниками злочинців! Влада в Білорусі узурпована бандитами, і ви їм допомагаєте. Мирних білорусів переслідують за те, що вони борються проти диктатури. Як так вийшло? Як величезна європейська компанія може співпрацювати з бандитами?», — запитує інша.

«Ви вбили свого пасажира, Романа Протасевича», — вказує ще один користувач.

Автори коментарів заявляють про відмову надалі користуватися послугами Ryanair, вимагають офіційної відповіді від авіакомпанії, проведення міжнародного розслідування, а також припинення пасажирських польотів над Білоруссю.

Читайте також: Білоруська влада погрожувала збити літак Ryanair у разі незгоди сісти у Мінську, — Латушко

Нагадаємо, 23 травня у Мінську затримали засновника опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, який перебував на борту літака Афіни — Вільнюс, що посадили через повідомлення про вибуховий пристрій на борту.

Президент Литви Гітанас Науседа звернувся до режиму Олександра Лукашенка із вимогою негайно звільнити заарештованого Романа Протасевича.

Міністерство закордонних справ України виступили із вимогою звільнити затриманого у Мінську Романа Протасевича.

Схожі новини