Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія відверто підтримала бойовиків ХАМАСу

  • 13.05.2021, 18:50
  • 835

Російська Федерація відкрито контактує з представниками ісламістського руху ХАМАС, який активізував ракетні удари по Ізраїлю. Таким чином країна висловлює свою підтримку терористам

Так, у середу, 12 травня, заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Михайло Богданов переговорив по телефону із заступником голови політбюро ХАМАСу Мусою Абу-Марзуком. Як заявили на сайті МЗС РФ, діалог відбувся з ініціативи палестинців, які наполягають на незаконності дій ізраїльтян.

Абу-Марзук зазначив, що ХАМАС зупинить військові дії в тому разі, якщо міжнародна спільнота чинитиме тиск на Ізраїль «для припинення силових акцій у комплексі мечеті „Аль-Акса“ і протиправних заходів щодо його корінних арабських жителів».

«Із російського боку акцентовано на важливості негайного припинення насильства, неприпустимості нападів на мирних жителів, незалежно від їхньої національної та релігійної належності, включно з ударами по цивільних об'єктах на ізраїльській і палестинській територіях», — ідеться в повідомленні.

Читайте також: Війна за Єрусалим: що зараз відбувається на Близькому Сході

Крім того, інший заступник глави російського МЗС Сергій Вершинін заявив, що у відомстві вважають незаконними «спроби Ізраїлю змінити географічний, демографічний та історичний статус Єрусалиму», передають РИА Новости.

«Росія підтверджує прихильність міжнародно-правовій базі палестино-ізраїльського врегулювання, яка відповідає сподіванням палестинського народу про власну державу і вимогам Ізраїлю у сфері безпеки», — сказав Вершинін.

Нагадаємо, в ніч на четвер, 13 травня, палестинський ісламістський рух ХАМАС продовжив обстріл Ізраїлю, армія оборони країни завдавала ударів у відповідь по Сектору Гази. Вдень терористи заявили про запуск ракети в бік ізраїльського аеропорту Рамон.

Схожі новини