Передплата 2024 ВЗ

На каліфорнійський пляж вимило моторошну глибоководну рибу

  • 13.05.2021, 16:55
  • 23.3K

На пляжі в парку Кристал-Коув американського штату Каліфорнія знайшли рідкісну рибу-вудильника. Цей вид, зазвичай, мешкає дуже глибоко у воді й майже не випливає на поверхню. Унікальну знахідку передали біологам для вивчення

Про це повідомило керівництво парку Кристал-Коув у Facebook.

Про незвичайну рибу працівникам і рятувальникам парку повідомив один із відвідувачів, Бен Естес, ще 7 травня. З’ясувалося, що це риба виду Himantolophus sagamius ряду Вудильникоподібні — не найбільш рідкісний вид, але він нечасто трапляється людям.

Фото: Davey's Locker Sportfishing & Whale Watching / Facebook
Фото: Davey's Locker Sportfishing & Whale Watching / Facebook

У розмові із The Guardian Естес пригадує: «Я зрозумів, що це незвичайна знахідка. Ніколи раніше не бачив таких рибин».

Представниця Кристал-Коув Джесіка Роум у розмові з Los Angeles Times зазначила, що вудильник у чудовому стані.

Як каже іхтіолог Білл Лут із Музею природознавства округу Лос-Анджелес, вудильникоподібні доволі рідко трапляються в колекціях: у виставці, якою він курує, є лише три вудильники з-поміж трьох мільйонів риб.

Характерною рисою вудильникоподібних є спинний плавець у формі «вудки» з кінцем, який світиться: так риби приманюють здобич у темряві — бо живуть на великих глибинах (близько тисячі метрів) і навіть на океанічному дні.

Читайте також: У сіті херсонських рибалок потрапила екзотична тварина (відео)

Попри це, більшість із нас бачили принаймні одного вудильника: він є другорядним персонажем мультфільму «У пошуках Немо», де спершу заманює Марліна й Дорі до себе «вудкою», а потім женеться за ними.

Вудильникоподібних майже ніколи не можна знайти у верхніх водах, не кажучи вже про пляжі. Як вудильник опинився на пляжі в Каліфорнії — невідомо. Рибу передали до управління з питань водних і природних ресурсів Каліфорнії, де її дослідять.

Схожі новини