Передплата 2024 ВЗ

У пам’ять про загиблих Героїв постане парк

На перехресті Стрийської і Наукової

Львові створять парк пам’яті полеглих у зоні АТО-ООС Героїв України. Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий доручив на сесії начальниці управління екології та благоустрою ЛМР Олександрі Сладковій знайти для цього відповідну ділянку.

Як розповіла пані Сладкова «ВЗ», це буде зелена оаза, де висадять 73 дуби — на знак пам’яті про 73 Героїв війни на сході, похованих на Личаківсько­му кладовищі. «Чимало родичів геро­їв хотіли би посадити біля могил де­рева, але це заборонено — через брак місця на цвинтарі, — каже чиновниця. — Тож ми вирішили облаштувати „живий“ парк. Попередньо ми узгодили, що та­кий парк постане біля військової части­ни на перехресті вул. Стрийської-Нау­кової».

А тим часом…

У четвер, 22 квітня, депута­ти Львівської міської ради пого­дили на сесії спорудження у міс­ті пам’ятника на честь покійного ректора ЛНУ ім. Івана Франка Іва­на Вакарчука. Також його ім’ям назвуть одну з вулиць міста. З такими пропозиціями виступили представники групи «Фундація Івана Вакарчука». Серед проєк­тів із вшанування пам’яті ректора — випуск книги спогадів про Івана Вакарчука, започаткування сти­пендії імені Івана Вакарчука (для студентів та молодих вчених уні­верситету), встановлення мемо­ріальної таблиці.

Схожі новини