Молочні продукти фальсифікують найчастіше
Держпродспоживслужба подала список продуктів, які підробляють
Молоко й молочні продукти (особливо вершкове масло) — серед харчових продуктів, які найчастіше фальсифікують. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби.
«Наявність жирів немолочного походження — найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла. На другому місці за типом порушень — невідповідність маркування», — сказано у повідомленні.
Від початку року фахівці Держ-продспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірок — вилучили з обігу понад 31 тонну продуктів. Найбільше вилучили:
- молока та молочних продуктів (понад 6 тонн);
- риби (4,7 тонни);
- м’яса птиці (3,3 тонни);
- м’яса та м’ясопродуктів (понад 2 тонни).