Передплата 2024 ВЗ

Президент Зеленський відвідає Катар: глава держави їде туди з дружиною

  • 04.04.2021, 15:15
  • 724

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська 5 квітня відвідають з офіційним візитом Катар

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

«Президент України Володимир Зеленський і пані Олена Зеленська 5 квітня відвідають з офіційним візитом Державу Катар. Володимир Зеленський проведе переговори з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та Прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Держави Катар Халідом бін Халіфою Аль Тані», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що під час зустрічей буде обговорено широкий спектр питань двосторонньої співпраці у політичній, торговельно-економічній, інвестиційній, аграрній, енергетичній та військово-технічній сферах, а також взаємодії в межах міжнародних організацій.

За результатами переговорів планують підписати низку двосторонніх документів.

Також Перша леді України в межах розвитку напрямку публічної та культурної дипломатії зустрінеться з головою катарського фонду освіти, науки та суспільного розвитку Qatar Foundation Мозою бінт Нассер, головою катарської державної інституції Qatar Museums Меяссою бінт Хамад Аль Тані, а також з дружиною Еміра Катару Джавагір бінт Хамад бін Сухейм Аль Тані.

На повідомлення про раптове відрядження президента Зеленського у мережі відреагував політолог Андрій Смолій.

Він вважає, що ситуація нагадує події січня 2020 року.

«Тоді дехто опинився в Омані, а країна без вищого керівництва, яке розбіглось по відпочинках за кордоном. Країна на межі коронавірусної катастрофи. Гинуть люди. Біля наших кордонів Кремль брязкає зброєю. На сході України ескалація, загиблі та поранені. А він в Катар. На скільки часу — не відомо. Які питання будуть вирішуватись — не відомо. Президент країни просто кидає країну і їде не до наших міжнародних партнерів, а до маленької країни „налагоджувати зв’язки“. Відкрите питання з ким і навіщо… Щось тривожно від цих поїздок», — написав Смолій.

Читайте також: Через рік після Оману: сім запитань Зеленському

Схожі новини