Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині не вистачає місць у COVID-лікарнях: родичів кладуть на одне ліжко

  • 26.03.2021, 13:15
  • 960

На Львівщині продовжує лютувати COVID-19. Ліжкова мережа заповнена на 68%. Це – на 5% більше, ніж було на початку цього тижня

Про це йшлося на пресбрифінгу щодо епідситуації в області, повідомляє «Еспресо.Захід».

Ситуацію із захворюваністю на Львівщині заступниця директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Шурпяк назвала «складною». Щодня зростає кількість нових випадків. За минулу добу виявлено понад 1300 хворих, хоча у попередні дні виявляли близько 1000. На стаціонарному лікуванні перебуває 3012 хворих, з них 229 — у реанімаціях.

За словами чиновниці, медики очікують подальшого зростання захворюваності, а це означає, що потрібно думати над збільшенням ліжкової мережі.

«У нас щодобово виявляють багато ковідних хворих, а це означає, що протягом 10−14 днів вони можуть потребувати стаціонарної допомоги», — зазначила Ірина Шурпяк.

Читайте також: Львів у «червоній» зоні: кому дозволено працювати

Як повідомив лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Михайло Річняк, станом на ранок у цій лікарні перебуває 224 хворих. Лікар нагадав, що ліжкомісць у медзакладі — лише 220.

«Ми доставили ліжка. Є випадки, коли чоловік із жінкою чи мама з донькою перебувають на одному ліжку, — розповів лікар. — За минулу добу виписано 14 людей, поступило — 16. Місць практично немає. Як тільки людина виходить за межі лікарні, на її місце лягає інший хворий. Стан пацієнтів важкий. Серед них є багато молодих людей віком 35−45 років. 70% хворих — кисневозалежні».

Нагадаємо, за попередню добу в області провели 3560 досліджень на коронавірус. Хворобу виявили у 1304 осіб.

Схожі новини