Передплата 2024 «Добра кухня»

Місць на цвинтарях вистачить лише до 2023 року

Незабаром мерія оголосить всеукраїнський архітектурний конкурс на будівництво крематорію

Місць для поховання на львівських кладовищах залишилося щонайбільше на два роки. Про це повідомив порталу «Твоє місто» директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Зараз здійснювати нові по­ховання можна лише на Голо­сківському цвинтарі, а підза­хоронювати — на Янівському і Сихівському (хто має родинні гробівці на Личаківському, хо­ває там). Дехто з львів’ян ховає своїх близьких на цвинтарі у Рясному, але й там така можли­вість незабаром вичерпається.

У Львові давно назріла необ­хідність збудувати крематорій. Але початок процедури оформ­лення зведення цієї споруди довго відтягували — з огляду на спротив громадськості. Лише пандемія коронавірусу зруши­ла з мертвої точки процес бу­дівництва крематорію. Його спорудять на Голосківсько­му кладовищі, де кільканад­цять років і планували збудува­ти. Там досі височіють руїни цієї будівлі.

За словами Олександра Одинця, депутати вже виділи­ли землю для крематорію на території Голосківського цвин­таря — затвердили два проєк­ти землеустрою на відведення земельної ділянки комуналь­ному підприємству «Виробни­чо-реставраційний комбінат ритуальних послуг». Незаба­ром місто оголошуватиме все­український архітектурний кон­курс на будівлю. До кінця цього року планують виготовити про­єктно-кошторисну документа­цію. Згідно з українським зако­нодавством, крематорій може бути лише комунальним, але у мерії вивчають можливість співпраці з інвесторами.

Схожі новини