Передплата 2024 ВЗ

У Львові буде великий конгрес-центр – із музеєм та «івентголом»

Будівництво планують розпочати цього року

У Львові віддавна хочуть збудувати великий конгрес-центр — для проведення масштабних заходів, концертів, міжнародних семінарів і конференцій. Однак досі справа обмежувалася лише розмовами. Тепер же про це грандіозне будівництво заговорили в Офісі президента України.

Під час форуму «Україна 30» заступник глави Офісу пре­зидента Кирило Тимошен­ко заявив, що цього року пла­нується розпочати будівництво конгрес-центру і великого му­зейного комплексу у Львові. «Львову бракує конгрес-центру, того магніту, куди поїде бізнес-турист, — сказав пан Тимошенко. — Це буде великий комплекс — івентгол, конгрес-центр і музей­ний комплекс. Це найкращий приклад, коли всі об’єднуються і будують те, про що будуть гово­рити через кількадесят років. І це буде культурною спадщиною для інших поколінь».

За словами чиновника, у межах міста вже знайшли землю для цього нового будівництва. У проєкті візьмуть участь держава, місцева влада та інвестори.

Для міського голови Льво­ва Андрія Садового ця інфор­мація не була новиною. Йдеться про територію між вулицями Го­родоцькою і Шевченка, за церк­вою Св. Анни. «Там зараз роз­міщуються об’єкти військових, — сказав мер. — Вони, до речі, ще п’ять років тому мали пере­дати цю ділянку місту — взамін на те, що ми вирішили проблему КЕЧівського житла. На це місто витратило дуже великі кошти. Для будівництва має бути про­ведений архітектурний конкурс. У першу чергу там має бути ве­ликий конгрес-центр, який ве­чорами може працювати як кон­цертний хол. Також там має бути великий мистецький комп­лекс, де можна експонувати твори мистецтва. У львівських музеях є дуже багато високо­художніх творів, але дуже часто сьогоднішні реалії музею не від­повідають тому, що люди хочуть побачити: нові, красиві, сучасні простори… Також там має бути велика парковка на понад тися­чу місць. Крім того, є ідея збу­дувати там будівлю для ЛНУ ім. І. Франка, тому що вони мають прекрасні музейні експонати на вул. Грушевського, але умови, в яких ці експонати зберігаються, бажали би кращого. От концеп­ція цього великого простору. Це такий розвитковий простір, який має бути окрасою для міс­та, для країни».

Схожі новини