Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українська княгиня Ольга ніколи не була засновницею Росії: Порошенко закликав Світовий Економічний Форум виправити помилку

  • 11.03.2021, 08:45
  • 705

За словами Петра Порошенка, Росія звикла нав‘язувати світові брехню, своє альтернативне бачення історії та імперські наративи, зокрема - і про те, що нібито Ольга була засновницею Росії

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» закликав Світовий Економічний Форум виправити інформацію про українську княгиню Ольгу, яка була оприлюднена з нагоди 8 березня.

«До 8 березня шанований мною Світовий Економічний Форум опублікував перелік із шести жінок, що змінили світову історію. Почесно, що до цього списку увійшла і наша княгиня Ольга, рівноапостольна свята, чию пам"ять водночас шанують українські православна та католицька церкви. Уявіть моє обурення, коли я прочитав, що Світовий форум іменує нашу княгиню російською правителькою та основоположницею сучасної Росії. А її чоловіка, Князя Ігоря, вирішили прозвати Іваном», — пише Петро Порошенко у Facebook.

«Княгиня Ольга справді була визначною правителькою, що підкорила бунтівні племена, здійснила першу державну реформу та започаткувала міцні дипломатичні зв"язки із Західною Європою. От тільки Русь зі столицею в Києві існувала на території сучасних України, Білорусі та Росії, а тому княгиня Ольга ніяк не може вважатись прародителькою Російської Федерації, адже Московське Князівство було засноване лише через понад 300 років після її смерті», — зауважує п’ятий Президент.

«Щодня ми стаємо свідками того, наскільки важливим є захист не лише інформаційного простору, але й власної культурної спадщини, коли елементами ворожої пропаганди можуть стати навіть авторитетні міжнародні інституції», — наголошує Порошенко.

«Прошу команду @World Economic Forum негайно виправити помилки у описі однієї з найвідоміших жінок в Українській історії та ретельніше перевіряти свої джерела», — закликав лідер «Європейської Солідарності».

Читайте також: Порошенко розповів, якою бачить сучасну жінку

Схожі новини