Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коронавірус атакує: локдаун не за горами?

П’ять міських поліклінік стануть тимчасовими шпиталями, де лікуватимуть хворих на Covid

Із захворюванням на коронавірус справи у місті Лева кепські: чимало хворих поступають у медзаклади у важкому стані, лише одну людину за останні дні вдалося виписати. У львівських лікарнях облаштовано 1300 ліжок, де лікують хворих на Covid-2019, але до кінця березня кількість ліжок збільшать до двох тисяч. Їх облаштують на базі двох лікарень, де постануть тимчасові шпиталі — лікарні швидкої допомоги та 8-ї клінічної лікарні. Таке рішення ухвалила міська комісія з питань з надзвичайних ситуацій. У мерії вже заговорили про можливий локдаун у Львові.

«Також комісія має оглянути приміщення поліклінік на вул. Пасічній, на Сихові, на Вигов­ського, на Симоненка і на Мазе­пи. На базі цих п’яти поліклінік ми повинні визначити додатко­вий резерв для того, щоб можна було переміщувати хворих, — за­явив на брифінгу голова Львів­ської ОТГ Андрій Садовий. — Потрібно дослідити поліклініки, бо там є денні стаціонари. Бу­демо вивчати, чи можна їх пе­ревести у режим цілодобових. Можливо, туди заберемо час­тину хворих з іншими хвороба­ми і збільшимо кількість „ковід­них“ ліжок у 8-й лікарні й лікарні швидкої допомоги».

З четверга, 11 березня, шко­лярі львівських шкіл можуть піти на дистанційне навчання

Тим часом у Львові посилять роботу моніторингові групи, які ретельно перевірятимуть торго­вельні заклади: чи дотримують­ся там маскового режиму й дис­танції, чи є антисептики?

«Не можу заборонити людям приїздити до Львова, але в кож­ному закладі має бути макси­мальний контроль за дотриман­ням дистанції і носінням масок, — продовжив Андрій Садовий. — Має бути баланс: щоб і бізнес мав дохід, і люди менше хворіли. Ми не США чи Велика Британія, де малому бізнесу виплачують компенсації. Ми повинні вижи­вати в цій ситуації, яку маємо. У Львові цілком можливий локдаун. Зараз локдаун є на Франківщи­ні, Закарпатті та у Чернівецькій області. Хвиля вірусу поступово заповнює Львівщину, тому ми на порозі дуже непростих рішень».

Схожі новини