Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі уточнили кількість жертв трагічного ДТП з українцями

  • 06.03.2021, 18:55
  • 857

Смерть шостої людини в ДТП з українцями в Польщі не підтверджується, повідомляє влада Підкарпатського воєводства та генконсул України в Любліні Василь Павлюк

«Станом на цей момент інформація про смерть шостої людини в ДТП не підтверджується», — повідомив прессекретар воєводи Міхал Мельничук у коментарі Укрінформу.

Генконсул України в Любліні Василь Павлюк у коментарі агентству заявив, що інформація щодо стану особи, про яку раніше повідомляли як про померлу в лікарні, уточнюється.

Аналогічну заяву він зробив в ефірі каналу Україна 24.

«Поки не вдалося ідентифікувати тіла загиблих. Але є приємна новина, якщо можна так говорити. Тому що нам повідомили про шістьох загиблих, але зараз не підтверджується інформація щодо шостого, дасть Бог, що не буде його.

Дві з шести лікарень вже підтвердили, що у них немає шостого загиблого. Зараз п’ять підтверджених, а решта — дуже побиті, з сильними травмами. Тих, хто транспортабельний, ми будемо відправляти в Україну. У нас 10 осіб у лікарнях в дуже важкому стані", — розповів Павлюк.

Читайте також: У МЗС назвали попередню причину смертельної ДТП у Польщі

Загалом у шести польських лікарнях перебувають 29 постраждалих пасажирів автобуса, стан 14-ти з них є важким.

Прессекретар посольства України в Польщі Юлія Бородай заявила, що п’ятеро постраждалих у ДТП в критичному стані. «Лікарі зараз нам повідомляють, що шансів дуже мало», — цитує заяву генконсула Павлюка ТСН.

Павлюк також заявив в ефірі Україна 24, що був на місці ДТП.

«Я був на місці події, бачив все. Якась дивна ситуація. Якби водій проїхав трохи далі, то не було б такої трагедії. Він потрапив у саму яму біля з'їзду. Це диво якесь, ми всі не могли зрозуміти, як таке сталося», — розповів він.

Схожі новини