Передплата 2024 ВЗ

У МЗС назвали попередню причину смертельної ДТП у Польщі

  • 06.03.2021, 16:15
  • 929

За попередньою інформацією, аварія з українським автобусом у Польщі сталася через те, що водій не впорався з керуванням

Про це повідомили речник Підкарпатського воєводства Міхал Мельничук та генконсул України в Любліні Василь Павлюк у коментарі Укрінформу.

«За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, унаслідок чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся».

У міністерстві повідомили, що ДТП за участі рейсового автобуса з українською реєстрацією, що прямував за маршрутом Познань-Херсон, сталася 6 березня приблизно о 02:00 на території Польщі (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство).

Працівники Генерального консульства України в Любліні невідкладно виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам та організації репатріації загиблих.

Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доправлення до України громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом.

Читайте також: У Польщі пасажирський автобус злетів з віадука: шестеро українців загинули

Для інформування рідних загиблих і постраждалих функціонують цілодобові «гарячі лінії» Генерального консульства України в Любліні (+48 784 138 555) та МЗС України (+38 044 238 15 88).

За його словами, в шести польських лікарнях перебувають 29 потерпілих пасажирів автобуса, стан 14 з них є тяжким.

Схожі новини