Передплата 2024 «Добрий господар»

Екснаставник «Львова» Віталій Шумський: «Від багатьох людей я почув слова солідарності»

У футбольного клубу “Львів” новий наставник — ним став 52-річний Анатолій Безсмертний, який до цього працював у друголіговій “Черкащині”

Попереднього керманича, Віталія Шумського, який працював з командою від листопада (у 9 матчах було 3 виграші, 2 нічиї, 4 поразки), керівництво «Львова» звільнило відразу після домашньої невдачі «містян» із київським «Динамо» — 1:4.

У вболівальницьких колах поповзли чут­ки, що відставка Шум­ського пов’язана не стільки з цим результатом, скільки з «мовним» інцидентом, що трапився напередодні під час поєдинку з «Колосом»… Але чи так це?

Фото pfclviv.com
Фото pfclviv.com

У розмові з кореспон­дентом «ВЗ» Віталій Шум­ський сказав, що не знає причини сво­го звільнення. І запере­чив, що вона якимось чи­ном могла бути пов’язана з його резонансною пе­репалкою (нагадаємо, у матчі з «Колосом» Шум­ський запитав у резерв­ного арбітра, чому той спілкується з ним росій­ською мовою). Екстре­нер стверджує, що ніхто у клубі не докоряв йому через гучний резонанс, який викликала ця істо­рія…

— Навпаки, від бага­тьох людей я почув сло­ва солідарності, — розпо­відає пан Віталій. — Було приємно, коли до мене підійшов гравець нашої команди Артур Ременяк і сказав, що разом з хлоп­цями підтримує мене у цій історії з арбітром. І додав, що вчинив би так само.

Не розумію, чому всі називають цю історію «скандалом»? Я ні з ким не скандалив — лише за­питав у судді, за що він дав мені жовту картку? Той не пояснив, з чого я зрозумів, що це пока­рання було за мою реплі­ку до резервного судді — про те, чому він роз­мовляє зі мною росій­ською…

Оцінюючи перспекти­ви «мовного» інциденту, екстренер висловив при­пущення, що його «спус­тять на гальмах». Щодо своєї подальшої роботи — не знає, чим займати­меться далі. Каже, «з ке­рівництвом клубу не по­прощалися, а сказали один одному «до поба­чення».

Схожі новини