Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На молоду львів’янку впала брила льоду: дівчину прооперували

  • 16.02.2021, 08:30
  • 977

У Львові брила льоду впала на 20-річну дівчину. Подія сталася в неділю, 14 лютого, на проспекті Шевченка, коли вона гуляла зі своїм хлопцем

20-річна Софія Ометюх зараз у лікарні швидкої допомоги. Крига, яка впала з даху, розтрощила дівчині стопу, про це розповідає Суспільне.

«І просто картинка, що я йду і перемикається картинка, що я вже лежу і кричу, що я не відчуваю ніг. Це просто величезні брили льоду впали на мене, зачепили голову, спину, але найбільше ногу. Мені зробили обстеження, рентген — з головою, спиною у мене все добре, з внутрішніми органами також, але найбільше нога постраждала. Наскільки я зрозуміла — вона там роздроблена», — розповіла Софія.

Дівчині уже зробили першу операцію на стопі, попереду — ще кілька.

«Стан її стабільний, життю нічого не загрожує, але вона має складну травму стопи. Тобто в неї бурулька так впала по спині, пощастило що не по голові і зупинилась на нозі. Відповідно нога потерпіла найбільше. Там відкриті множинні переломи з розчавленням м’яких тканин і скажімо так, така перспектива не зовсім радісна. Тобто будемо старатися, щоб якомога більше тої стопи врятувати», — розповідає завідувач відділення травматології лікарні швидкої допомоги Віталій Сікліцький.

У лікарні кажуть — це перша пацієнтка за цю зиму, яку травмувала бурулька. Щоправда, за останній тиждень побільшало пацієнтів з переломами.

«В нас в середньому поступає десь 10−15 осіб в добу. А якщо би було сухо на дворі, то було би до 10 осіб, 6−10», — додає Віталій Сікліцький.

Львів'ян просять бути обережними через нависання буруль і снігу на дахах будинків. З 15 лютого небезпечні ділянки почали оббивати, комунальники залучають альпіністів та використовують спеціальні вишки, а також обгороджують сигнальними стрічками.

Схожі новини