Передплата 2024 «Добра кухня»

"Викликає занепокоєння": у Британії з'явилась ще одна мутація COVID-19

  • 10.02.2021, 11:35
  • 563

У Великій Британії виявили новий штам COVID-19, який "викликає занепокоєння" вчених. Ця мутація здатна нібито негативно впливати на дію вакцини від коронавірусу

Про це повідомляє Sky News.

Фахівці виявили зараження новим штамом одразу в декількох британських містах, зокрема, 14 випадків у Брістолі, чотири в Манчестері і ще три зараження в інших населених пунктах. Нову мутацію назвали «Kent COVID».

Побоювання вчених пов'язані з тим, що ця мутація відрізняється нібито вищою заразністю, а також, імовірно, може негативно впливати на дію вакцини. Проте фахівці висловили впевненість, що вакцини все ж будуть працювати проти варіантів коронавірусу. Також телеканал наголошує, що теорія про вплив на дію препаратів наразі офіційно не підтверджена.

Читайте також: Небезпечний для молоді: у ПАР виявили новий штам коронавірусу

Як уточнює Sky News, характеристики варіантів коронавірусу мають схожість із його штамами з Південної Африки та Бразилії.

Як повідомлялося, торік ПАР розпочала боротьбу із більш заразним варіантом COVID-19 «501Y.V2», який вже дістався до США, країн Європи та Азії. Попередні дослідження показали, що цей варіант коронавірусу є «менш чутливим до нейтралізації препаратами з антитіл».

Схожі новини