Передплата 2024 «Добрий господар»

Байден взявся за виконання передвиборчих обіцянок

  • 21.01.2021, 13:55
  • 957

У перший день після присяги президент США Джозеф Байден підписав серію указів та розпоряджень, що скасовують рішення Дональда Трампа, а також запроваджують нові заходи в боротьбі з пандемією

Байден вже скасував указ Трампа, який забороняв в'їзд у США з кількох переважно мусульманських країн, і призупинив будівництво стіни на кордоні з Мексикою, яку за попереднього президента цілодобово будували до останнього дня, повідомляє BBC.

У заяві щодо скасування заборони на в'їзд із країн йдеться, що це було «плямою на нашій національній совісті» і не відповідало «нашій давній історії прийняття людей будь-якого віросповідання — так само, як і тих, хто не має його взагалі».

Ще під час передвиборчої кампанії Байден обіцяв відновити членство країни в Паризькій угоді щодо змін клімату, про вихід з якої Трамп оголосив у 2017 році зі словами «мене обрали, щоб представляти громадян Піттсбурга, а не Парижа».

Процес виходу з угоди реально завершився після президентських виборів 4 листопада. Байден повернув цей процес у зворотному напрямку.

Також новий президент підписав указ, який забороняє міграційним органам вдаватися до спроб депортувати з країни людей, що прибули в США у дитинстві разом із батьками-нелегальними мігрантами.

Читайте також: Подружжя Трампів залишило записки для Джо та Джилл Байден

Адміністрація Трампа чотири роки намагалася позбутися цієї ініціативи Барака Обами, відомої як програма DACA, хоча зрештою зазнала поразки в судах.

Також Байден призупинив процес виходу країни зі Всесвітньої організації охорони здоров'я, розпочатий його попередником, і зробив обов'язковим носіння масок та соціальне дистанціювання в усіх федеральних установах для держслужбовців.

«Я одразу розпочав роботу і вжив заходів для: контролю за пандемією; надання економічної допомоги; боротьби зі змінами клімату; просування расової справедливості», — написав Байден в офіційному акаунті в твіттері.

Прессекретарка нового президента Джен Псакі сказала, що найближчими днями Байден видаватиме укази в такому ж темпі.

Варто очікувати скасування запровадженої Трампом заборони на рекрутування в збройні сили трансгендерів і заборони на фінансову допомогу закордонним організаціям, які сприяють абортам.

Нагадаємо, ще у листопаді 2020 року Джо Байден пообіцяв американцям скасувати низку указів 45-го президента Дональда Трампа.

Схожі новини