Передплата 2024 ВЗ

На Рівненщині за спробу підірвати водоканал судитимуть диверсанта

  • 16.01.2021, 15:15
  • 598

Жителя Одеської області судитимуть за спробу підірвати водоканал на Рівненщині. Однак, крім цього, чоловіка звинувачують у державній зраді та диверсії

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2020 року чоловік намагався встановити контакт зі співробітниками спецслужб Російської Федерації та надалі вийшов на зв’язок з особою, яка представилась працівником ФСБ РФ. Після цього, обвинувачений збирав і передавав детальну інформацію про один з військових об’єктів на території Одеської області.

12 вересня 2020 року чоловік, за наказом свого куратора, намагався знищити один з об’єктів критичної інфраструктури «Рівнеоблводоканалу», що має важливе народногосподарське значення, під час чого і був затриманий.

Оперативний супровід з викриття злочинної діяльності вказаної особи забезпечувався відділом контррозвідки СБУ в Рівненській області.

Читайте також: Спецслужби РФ намагалися завербувати затриману у «ДНР» львів'янку

У разі доведення вини, обвинуваченому, який раніше вже був судимий за розбійний напад, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Схожі новини