Передплата 2024 ВЗ

Одному із "штурмовиків" Капітолію знадобився російський перекладач

  • 09.01.2021, 08:55
  • 723

Одній із затриманих за штурм Капітолію в столиці Сполучених Штатів Вашингтоні осіб знадобився перекладач із російської мови

Про це повідомляє американське видання Washington Post 8 січня.

Про це журналісти повідомили за підсумками першого судового засідання Вищого суду у Вашингтоні, де розглядали звинувачення проти 40 із затриманих у зв’язку з подіями в Капітолії.

«Одну людину заарештували за володіння «автоматичною зброєю військового типу» та 11 коктейлями Молотова, повідомили прокурори. Ще одному відповідачеві пред’явили звинувачення у нападі на офіцера поліції з хокейною ключкою. Ще одна особа, якій знадобився перекладач із російської мови, сказала судді: «Я не знаю, про яке незаконне проникнення ви говорите», — повідомляє кореспондент WP.

«Звичайно ж, комусь із юрби, яка штурмувала будівлю Капітолію, виявився потрібен перекладач із російської на англійську».

Інша журналістка, співробітниця інтернет-видання BuzzFeed Ема О’Коннор, повідомила, що затримана — жінка, яка говорить тільки російською.

«Хтось, хто говорить лише російською і має російського перекладача, наразі притягнена до відповідальності за незаконне проникнення та порушення комендантської години, як і інші заколотники, хоча вона сказала, що не розуміє, про що йдеться, тому що „нікуди не проникала“. Я не вловила її імені, але вона живе в штаті Орегон», — написала О’Коннор у твіттері.

Пізніше журналістка додала, що йдеться про 54-річну Євгенію Малімон, яку затримали разом із її 28-річною дочкою Крістіною Малімон. Обох після оголошення обвинувачень відпустили додому в очікуванні суду і заборонили відвідувати місто Вашингтон.

Як повідомила О’Коннор, Крістіна Малімон є заступницею голови організації «Юних республіканців Орегону» і не раз позувала на фото з відомими протрампівськими діячами. Як написало про неї видання BuzzFeed, вона надзвичайно активна в протрампівських соцмережах, де просувала «теорії змови» і брехню про вибори. А в серпні 2020 року вона влаштувала на річці Вілламетт у місті Портланді парад моторних човнів за Трампа з сотнею учасників, які підняли на великій швидкості такі хвилі, що втопили човен зі сторонніми людьми.

Водночас, зазначено у виданні, родина Малімон пов’язана з Молдовою, але немає ніяких свідчень, які б підтвердили необґрунтовані твердження, ніби вони є громадянами Росії.

Читайте також: «Смелее!»: «російський слід» в організації протестів у США та прицільний постріл у прихильницю Трампа (відео 18+)

Нагадаємо, група прихильників чинного президента Дональда Трампа 6 січня після мітингу у Вашингтоні увірвалася в будівлю Капітолію, де в цей час відбувалася спільна сесія палат Конгресу США. Вони мали затвердити перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента. У засіданні оголосили перерву, поліція Капітолію евакуювала членів Конгресу з будівлі.

При цьому в соцмережах поширювали відеозаписи цих подій, і на деяких лунали незрозумілі вигуки, висловлені, за непідтвердженими заявами коментаторів, нібито російською мовою (але чоловічими голосами).

П’ятеро людей у результаті подій загинули, 52 людини були заарештовані. Вночі проти 7 січня офіційний представник Капітолію повідомив, що будівля знову взята під охорону.

Схожі новини