Передплата 2024 «Добра кухня»

Марина Порошенко вважає лікарів героями 2020 року

  • 08.01.2021, 19:32
  • 597

Звання «Людина 2020 року» має належати кожному медику, який бореться з епідемією коронавірусу

Про це в авторській програмі Юлії Литвиненко «Люди великого міста» на телеканалі Kyiv.Live. сказала голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради, депутат «Європейської Солідарності» Марина Порошенко.

«У 2020 році, коли людство стикнулося з проблемою коронавірусу, якого до цього ми не знали, „людиною року“ можна вважати загальний образ лікаря, який прийшов на допомогу людям, який щодня рятує їхні життя», — наголошує Марина Порошенко.

«Мене зараз підтримає кожен: дійсно лікар, медичний працівник — це людина року. Бо незважаючи на всі виклики, незважаючи на ризики, з якими стикаються медики, які самі теж стають жертвами цієї хвороби, — вони все одно виконують свій професійний обов’язок, виконують присягу Гіппократа», — наголосила Порошенко.

Голова профільної комісії Київради зазначила, що з перших днів епідемії перебуває на постійному зв’язку із колегами-медиками.

«З перших днів епідемії коронавірусу в Україні я вже бачила, наскільки нефахово розвивається ситуація. Чому зараз влада говорить, що зменшилася кількість хворих? Можливо, просто зменшилося їх тестування. Таке маніпулювання статистикою — страшна помилка, тому що потік хворих до лікарень не зменшується. На жаль, люди не перестали хворіти. У ситуації, в якій зараз перебуває Україна, є великий ризик втратити контроль над розповсюдженням коронавірусу», — застерігає Марина Порошенко.

Схожі новини