Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Біля Оперного театру — вісім красенів-платанів

На площі перед Оперою висадили вісім платанів

Як розповіла «ВЗ» начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова, цей різновид дерев швидко росте та має естетичний вигляд.

Улітку платани будуть добре за­тіняти площу перед Оперним те­атром, це і є їхня головна функція. «Це незвичайний платан, який має більш делікатну зовнішність, темнішу кору та гарніше листя. Суттєво відрізняєть­ся від клена, — зауважила Олександра Сладкова. — Ми обрали платани, тому що вони найкраще справляються із за­вданням затінити площу. Проспект Сво­боди (на відрізку перед площею) сфор­мований бульваром, де є алея каштанів, обабіч якої росте клен гостролистий. Ми довго думали, що ж саме посадити на тій ділянці, адже каштан пошкоджує міль, а рожевоквітний каштан росте по­вільно, тож садити їх не варто. Щодо кле­на гостролистого, то він швидко росте, симпатичний та великий. Але проблема у тому, що його часто нищить омела».

За словами чиновниці, навесні на пло­щі садитимуть нову порцію дерев. Які саме — ще не вирішили. «Хочемо зроби­ти зелене обрамлення навколо площі та­ким чином, аби не закрити алею з кашта­нами», — підсумувала пані Сладкова.

Вісім платанів не спустошили місь­ку скарбницю. Саджанці подару­вав один із приватних розсадників.

Схожі новини