Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Ізраїлі дали друге життя використаним медичним маскам

  • 07.11.2020, 11:10
  • 685

Аграрії виявили, що в них можна вирощувати розсаду

Про це заявив директор розплідника «Гілат» «Єврейського національного фонду» у Західному Негеві Пабло Черкаський, про це йдеться на сайті 9tv.

«Щоразу, змінюючи маску протягом останніх місяців, я думав, як же її можна використовувати на благо природи. Адже величезна кількість разових масок забруднюють нашу екологію, збільшуючи обсяги сміття. Я особисто вважаю, що з екологічної точки зору правильніше використовувати багаторазові маски, але потім мені спало на думку, що в використаних масках можна було б вирощувати рослини замість горщиків. Я вирішив перевірити свої здогади, наповнив маски компостом і помістив туди пророслі насіння різних порід рослин — дерев і чагарників. Й вони дали чудові паростки. Розсада вийшла не гіршою, ніж у горщиках», — зазначив він.

Такі «горщики» можна ставити на піддон. У піддон рекомендується налити воду. Рівень води не повинен перевищувати 1−2 см.

Квітникар рекомендує вирощувати в використаних масках і прянощі, які не вимагають великої глибини ґрунту, такі як м'ята і базилік. Також там можна висаджувати квіти та багато іншого.

Схожі новини