Передплата 2024 ВЗ

"Зупиніть Трампа!": США охопили бурхливі протести через президентські вибори

  • 05.11.2020, 18:15
  • 841

На тлі підрахунку голосів на виборах президента США в американських містах почалися протести

Як пише видання Star Tribune, в місті Міннеаполісі (штат Міннесота) сотні протестувальників вийшли на федеральну автостраду номер 94. Серед іншого, вони виступали проти президентства Дональда Трампа і його погрози оскаржити підсумки виборів.

Акція почалася близько 19:45 за місцевим часом. Поліцейські перекрили обидві смуги і попросили автомобілістів уникати цього району. Рух зупинився в обох напрямках.

Кілька сотень людей затримали. Оформлення затриманих тривало більше двох годин. Протестувальникам наказали сісти на асфальт і чекати, але деякі вмикали музику і танцювали. Потім поліція оголосила по гучномовцю, що на тих, хто співпрацював, складуть протоколи і відпустять. Деяким, наприклад батькам з дітьми, дозволили піти до оформлення. Повідомлень про травми не надходило.

Потім поліцейські і патрульні на конях і на автобусах оточили і затримали учасників протесту. Їх звинувачують в незаконному проникненні і незаконних зборах.

Ще одна акція відбулася в Чикаго. Як повідомляє газета Chicago Sun Times, як мінімум тисяча демонстрантів зібралися в центрі міста з вимогою підрахувати кожен голос.

Протест проходив на площі Дейлі. Організатори роздавали плакати з написами «Зупиніть Трампа» і «Трамп/Пенс, негайно йдіть». Промовці зверталися до натовпу. Потім протестувальники пройшлися по Мічиган-авеню і Вокер-драйв.

Читайте також: Штаб Трампа вимагає зупинити виборчий процес

Пройшли протести і в Філадельфії (штат Пенсильванія). За даними телеканалу CBS Philly, протестувальники пройшли по центру міста. Вони зібралися, щоб переконатися, що кожен голос буде підрахований. До них приєдналися люди, які протестують через вбивство поліцейськими афроамериканця Волтера Воллеса.

Крім того, повідомлялося, що в Портленді (штат Орегон) протести вилилися в безлади. Як передає Fox News, учасники протесту кидали коктейль Молотова і скляні пляшки. В одного з них знайшли рушницю. Поліція оголосила заворушення бунтом, затримано більше десяти осіб. Влада штату вирішили залучити для підтримки громадського порядку Національну гвардію.

Стало відомо, як станом на 4 листопада 23:30 за київським часом на президентських виборах США проголосували ключові штати.

Схожі новини