Передплата 2024 «Добрий господар»

"95 квартал" на орбіту політичної сатири випустив Медведчук, - Чекалкин

  • 02.11.2020, 16:57
  • 1 625

Володимир Зеленський зі своєю командою в 2005 році виступав на сцені з ідеологією блоку "Не Так!", одним з лідерів якого був Віктор Медведчук

Шоумен та дипломат Дмитро Чекалкин розповів, про зв'язок «95 кварталу» та Віктора Медведчука. У шоу народного депутата Олексія Гончаренка «Гончаренко рулить» він поділився деталями цієї історії.

«У 2004 році так званий „путін-мейкер“ Глєб Павловський назвав мене „блокбастер-фюрером Помаранчевої революції“ через наш проєкт „Веселі яйця“. Тоді навіть у інтерв'ю він озвучував питання, а чому проросійські сили не роблять нічого подібного для своїх інтересів, свого контрпродукту? І тоді Віктор Медведчук дослухався до цих слів і у березні 2005 запросив редакторську групу „95 кварталу“, яка тоді працювала у КВК у Москві», — розповів Чекалкин.

Він додав: «Вони створили спершу сайт з назвою „Серпом по яйцях“, а потім всі ці тези лунали зі сцени, де вони виступали у перших сезонах, і збігалися з ідеологією блоку „Не Так!“. Мова йде про відомі сценки, де знущаються з львів'ян, які начебто за 100 гривень приїхали на Майдан, про сорти українців та розпад держави тощо. Тож саме Медведчук випустив „95 квартал“ на орбіту політичної сатири».

Схожі новини