Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У «95 кварталі» виправдалися за образливий номер про «переселенку сіСькадовська»

  • 03.01.2024, 14:35
  • 5 950

У ​​"1+1 media" заявили, що цей номер не опублікують у мережі

Скрін програми
Скрін програми

Повний випуск «Новорічного кварталу» також перемонтують і оприлюднять на платформах каналу без цього номера.

Такий гумор «кварталівців» образив багатьох українців, зокрема — мешканців Скадовська. Про це заявив голова Скадовської ОТГ Олександр Яковлєв.

«Жарти про „сіські“ зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже дотепними. Але нехай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сил вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, — це підтримка», — наголосив він.

Відтак «Квартал 95» виправдався за образливий номер, використавши коментар коміка Юрія Великого, який зіграв закарпатця. За його словами, Скадовськ для номера обрали лише заради каламбуру «я сі Ськадовська».

«Якби смішний каламбур вийшов із назви якогось іншого українського міста, в якому люди більше розмовляли російською, була б назва цього міста. Можливо, справді, у цій ситуації недоречно було для жартів обирати саме Скадовськ, — написав він у мережі. — Але цей номер не про „сіські“ і не про Скадовськ. Цей номер про людей, які у повсякденному спілкуванні не наважуються говорити українською, боячись того, що говорячи з помилками, вони якось не так виглядатимуть в очах інших людей. Тому головний меседж цього номера в тому, що помилятися не соромно. Кожна людина сприймає та трактує гумор індивідуально. Тому якщо хтось шукає негативний підтекст — він його знаходить. Але я та мої колеги вклали у цей номер лише позитивний меседж, щоб мотивувати російськомовних людей переходити на українську».

Тим часом у «Кварталі» додали: «У будь-якому випадку, ми точно не ставили за мету образити когось із українців, і якщо цей номер зачепив чиїсь почуття, ми вибачаємося. Але нас точно не можна звинувачувати в нерозумінні болю наших співгромадян з тимчасово окупованих територій, тим більше, що дехто з наших акторів та авторів народився саме у цих містах».

Схожі новини