Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У російській колонії жорстоко побили українського політв'язня Шумкова

  • 01.11.2020, 17:55
  • 783

Політв'язня Кремля Олександра Шумкова, колишнього охоронця екслідера "Правого сектору" Дмитра Яроша, побив співробітник російської колонії, в якій його утримують

Про це повідомила тітка ув'язненого Людмила Шумкова у Facebook.

За яких обставин це трапилося, їй наразі невідомо. Проте Шумкова переконана, що всі дії правоохоронців та спецслужб РФ направлені на провокації, щоб відкрити ще одну кримінальну справу проти Олександра.

З огляду на те, що до звільнення політв'язня залишилося не так багато часу, співробітники спецслужби РФ під час зустрічі із Шумковим у колонії неодноразово казали йому, що «живим з території РФ він може не виїхати та що їм невигідно його відпускати в Україну».

Читайте також: Міністр Резніков розповів про обмін полоненими із РФ

«(Спецслужби — ред.) навіть намагалися тиснути на тих небайдужих громадян РФ, які підтримували Олександра листами. Враховуючи, що за весь час незаконного ув'язнення не було жодного спокійного дня, та те, що залишилося йому не так багато часу до звільнення, провокації, імовірно, будуть посилюватися», — пише тітка утримуваного.

Людмила Шумкова просить Офіс президента, Міністерство закордонних справ, Департамент консульської служби МЗС, Уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову звернути увагу на ситуацію, що склалася, і зробити все можливе, щоб українець вчасно повернувся додому, а не отримав ще один термін.

Схожі новини