Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Європейські країни запрошують на навчання відрахованих за протести студентів із Білорусі

  • 01.11.2020, 10:55
  • 677

Ініціатива "Чесний університет" (ЧУ) разом з білоруськими та закордонними партнерами проводить моніторинг репресій проти білоруських студентів, які зазнали арештів, штрафів, відрахування або тиску з боку адміністрації ВНЗ

Відповідну інформацію сьогодні, 31 жовтня 2020 року, розміщено на офіційному телеграм-каналі Світлани Тихановської.

ЧУ надає юридичну консультацію для оскарження догани або наказу про відрахування, а також допоможе звернутися до ініціативи BY_help для оплати штрафу або перебування в ІТТ.

Окрім того, ЧУ допоможе в зборі грошей при втраті стипендії через відрахування або втрати місця в гуртожитку.

Читайте також: Білорусь із 1 листопада закриває кордон для іноземців у зв'язку з поширенням коронавірусу

А ще «Чесний університет» спільно з Німецьким товариством з дослідження Східної Європи та Міжнародною академічною ініціативою допоможуть у пошуку варіантів продовження навчання в університеті за кордоном.

«Провідні університети Німеччини, Польщі, Литви, Словаччини та інших країн уже зараз готові зарахувати постраждалих студентів з Білорусі на гостьове навчання (як по обміну) з отриманням офіційних пунктів/кредитів після здачі іспитів», — зазначається у повідомленні.

Аби скористатися такими можливостями слід заповнити ось цю форму.

Якщо наведене посилання не працює, є запасне.

«Звертаємо увагу! Зазначені (під час заповнення форми — ред.) дані і факти репресій підлягають верифікації. Протягом трьох днів після відправки форми ми сконтактуємося з вами для уточнення деталей і надішлемо інструкцію для отримання допомоги», — зазначають у ЧУ.

Нагадаємо, 26 жовтня по усій Білорусі почався загальнонаціональний страйк проти нескінченного правління самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. До нього долучилися робітники промислових підприємств та студенти, через що протягом тижня було відраховано 120 білоруських студентів.

Схожі новини