Передплата 2024 «Добра кухня»

Майже 200 юнаків стали курсантами ліцею імені Героїв Крут

  • 14.10.2020, 14:10
  • 855

З нагоди Дня захисника України відбулась урочиста посвята в ліцеїсти першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут

Цього дня на вірність Україні присягнули майже дві сотні юнаків. Серед ліцеїстів, які склали урочисту присягу — 26 дітей учасників АТО, троє курсантів, батьки яких загинули в російсько-українській війні, пише сайт ЛОДА.

Також у ліцеї відкрили сучасний спортивний майданчик. Вартість реконструкції майданчика у мультифункціональний становить понад 3 мільйони гривень. Його облаштування розпочали у 2019 році. Тоді з держбюджету для реконструкції майданчика виділили майже 925 тисяч гривень. Цьогоріч Львівська обласна рада скерувала на завершення робіт ще 2,4 мільйона гривень.

У ліцеї свого часу навчався Устим Голоднюк — Герой України, який загинув на Майдані у 2014 році. Щороку у навчальному закладі проводять волейбольний турнір у пам’ять про нього.

Під час урочистостей також вшанували пам'ять ліцеїстів-крутян, які полягли на Сході України, при обороні незалежності нашої держави й тих, що полягли за Україну у 1918 році.

Схожі новини