Передплата 2024 «Добрий господар»

Навіщо "зеленій" владі всенародне опитування: пояснення політолога

  • 13.10.2020, 12:55
  • 1 004

Президент України Володимир Зеленський анонсував проведення в день місцевих виборів, 25 жовтня, «всенародного опитування», але воно не матиме жодних наслідків через відсутність статусу всенародного референдуму

Так ініціативу глави держави прокоментував політолог Дмитро Корнійчук, інформує «Главком».

Експерт зазначив, що Володимир Зеленський, висуваючи відповідну ініціативу, намагається зробити підміну понять.

«Опитування (яке торкнеться і Донбасу) — це не референдум. І не має юридичної сили. Тобто під виглядом опитування влада буде імітувати „почути кожного“, щоб випустити соціальний пар невдоволення Зеленським, який плює на думку народу. А потім це „опитування“ спустять в унітаз. Адже це ж не референдум, результати якого зобов'язані юридично втілити в життя», — пояснює Корнійчук.

Читайте також: Сміявся і плескав: Зеленський розреготався після фрази про втрату рейтингу

Крім того, експерт вважає, що Зеленського умовили на цю авантюру, пообіцявши, що цей крок підвищить йому рейтинг і явку «зеленого» електорату на місцевих виборах.

«Ви тільки подивіться на цих „геніїв політтехнологій“ на Банковій. Які на чолі з Єрмаком „впарили“ Зеленському це опитування. Розповідаючи байки, що це підвищить йому рейтинг і явку „зеленого“ електорату. Ну, а самі просто вкрадуть на опитуванні гроші», — зазначив Корнійчук.