Передплата 2024 ВЗ

Росію розлютили польоти американських літаків над Україною

  • 11.09.2020, 17:55
  • 8 185

Російська Федерація розцінила польоти військових літаків США над Україною як відпрацювання ракетних ударів по своїх об'єктах. Москва вважає цю розвідувальну операцію безпрецедентною

Про це на брифінгу заявив головнокомандувач російських Повітряно-космічних сил Сергій Суровікін, передає «РБК-Україна».

За його словами, польоти іноземної бойової авіації над Україною не дозволяють зменшити напруженість у регіоні. А операція літаків-розвідників НАТО 4 вересня була безпрецедентною.

«Американці та англійці провели безпрецедентну розвідувальну операцію над акваторією Чорного моря», — сказав Суровікін.

Він уточнив, що українські винищувачі Су-27 і МіГ-29 взаємодіяли з американськими бомбардувальниками В-52Н. У повітрі одночасно перебували п'ять літаків-розвідників та один стратегічний безпілотник.

Суровікін додав, що бомбардувальники наближалися до кордону Росії на 30 кілометрів. І російські військові вважають, що таким чином нібито відпрацьовувалися удари крилатими ракетами по об'єктах Південного військового округу.

Читайте також: Росія зазіхнула на повітряний простір Південної Кореї

Нагадаємо, минулого тижня бомбардувальники США з'явилися в повітряному просторі України вперше за 26 років. Командування американських Військово-повітряних сил заявило, що це були навчання з інтеграції з українськими винищувачами.

Українська сторона також зазначила, що Росія піднімала на перехоплення відразу вісім винищувачів і привела в бойову готовність засоби ППО.

Схожі новини