Передплата 2024 «Добра кухня»

В ООН назвали "єдиний спосіб" відновлення миру на Донбасі

  • 01.09.2020, 11:55
  • 930

В ООН заявили, що Мінські угоди залишаються єдиною основою для досягнення миру на Донбасі, незважаючи на те, що вони не завжди виконуються

Про це повідомляє Центр новин ООН, передає УНН. Так, у понеділок, 31 серпня, в Генасамблеї представили доповідь про роботу Ради Безпеки в 2019 році, зокрема щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

Про ситуацію в Україні доповідали помічник генерального секретаря з гуманітарних питань та заступник координатора надзвичайної допомоги Урсула Мюллер, головний спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрул Апакан і спеціальний представник чинного голови ОБСЄ Мартін Сайдік.

«Вони повідомили Раді про те, що Мінські угоди, хоча вони багато в чому не виконуються, залишаються єдиною узгодженою основою для досягнення миру шляхом переговорів на сході України», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, від початку російської агресії на Донбасі в квітні 2014 року і до 10 серпня 2020 року Збройні сили України понесли безповоротні втрати в кількості 2659 осіб. Ще 10 130 захисників отримали поранення, виконуючи свої службові обов'язки.

Схожі новини