Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Мінську десятки тисяч людей вийшли попрощатися із загиблим активістом

  • 15.08.2020, 19:15
  • 1 095

У Мінську десятки тисяч людей прийшли на місце загибелі активіста Олександра Тарайковського біля станції метро "Пушкінська"

Про це повідомляє Tut.by.

Родичі прощалися з Тарайковським у ритуальній залі на вулиці Ольшевського. Поховають активіста на Західному кладовищі Мінська.

Водночас десятки тисяч людей зібралися на місці загибелі Тарайковського біля станції метро «Пушкінська».

Люди тримають прапори Білорусі і квіти, деякі — плакати зі знімками побитих в ході акцій протесту.

Там організували стихійну виставку протестного мистецтва. Люди принесли фарби, олівці, фломастери і папір, на якому можуть малювати всі охочі.

Артисти Білоруської державної філармонії заспівали «Мыгутны божа» на акції солідарності.

Студенти БГУ з різних факультетів спочатку вишикувалися в ланцюг солідарності біля факультету міжнародних відносин в районі вокзалу, а потім вирушили до станції метро «Пушкінська».

Співробітники «Белавіа» вийшли на акцію солідарності до національного аеропорту «Мінськ».

Акції протесту проходять у суботу також в інших містах Білорусі.

У Бресті колона протестувальників прийшла до адміністрації міста і вимагає покликати мера. Люди скандують «Рогачук, виходь!», прилегла до адміністрації площа перекрита силовиками.

У Вітебську городяни зібралися біля Ратуші. Довгий ланцюг солідарності стояв уздовж вулиці Леніна. Люди тримали квіти, кульки, плакати з написами «Ми не народець. Ми — гордий народ», «Перемен требуют наши сердца».

Читайте також: Лукашенко зателефонував Путіну: просить допомоги у приборканні «майдану»

У Гродно також тривають акції протесту. По місту пройшли ВДВшники з плакатами і розтяжками. Вони зібралися на площі Радянській та на вулиці Радянській і приєдналися до гродненців, які прийшли під будівлю міськвиконкому. На площі Леніна до 14.30 вже зібралося близько п'яти тисяч людей. Люди стоять з прапорами, кульками й квітами.

Схожі новини