Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Офіцер забив солдата до смерті

У Дубно 37-річний солдат-контрактник запізнився на чергування у військову частину

Його «вихованням» зайнявся молодший лейтенант. Він накинувся на бійця з кулаками. Вже після першого удару той впав, вдарившись головою об асфальт. Офіцер на цьому не заспокоївся — кинувся бити солдата по обличчю, внаслідок чого той вдарився головою об стіну.

До лікарні солдата привезли у стані клінічної смерті. Він помер, не приходячи до тями. — Чоловік отримав черепно-мозкову травму, — розповів завідувач реанімацією Дубенської центральної районної лікарні Юрій Клименко. — Зафіксовано також масивний вилив речовини мозку — на тілі жертви також виявлено синці.

Загиблий мав дружину та двох маленьких дітей.

Спочатку командування військової частини приховувало інформацію про побиття солдата, — заявив прокурор військової прокуратури Рівненського гарнізону Володимир Непийвода. — Підозрюваний також спочатку не заявив про вчинення злочину. Лише після знайденого відеозапису стало відомо, що в розташуванні військової частини трапилась бійка.

Поки що суд відпустив молодшого лейтенанта під заставу у розмірі 84 тисячі гривень. Якщо вина офіцера буде доведена, йому загрожує 10 років тюремного ув’язнення.

Схожі новини