Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перший "пішов": у Дрогобичі висловили недовіру "слузі" Оресту Саламасі "через бездіяльність"

Місцеві депутати "не хочуть у мати справу з нардепом, який слова не має"

Лише рік минув після чергових виборів до Верховної Ради України, а у Дрогобичі геть розчарувались у здатності нардепа Ореста Саламахи, представника «Слуги народу», який тоді тут з незначним відривом переміг представника «Європейської солідарності» Михайла Задорожного (друге місце — О. Д,), гідно представляти інтереси виборчого округу в українському парламенті.

Це засвідчено у зареєстрованій на офіційному інтернет-порталі міста е-петиції, в якій дрогобичани, як інформує пресслужба Дрогобицької ратуші, закликали депутатів міськради висловити недовіру народному депутату України від 121 мажоритарного округу Оресту Саламасі та його помічникам через бездіяльність на виборчому окрузі.

Як було зазначено на недавній сесії міськради, необхідну для розгляду кількість голосів е-петиція набрала менше, ніж за тиждень. Відтак депутати, підтримавши пропозицію громади, висловили недовіру Оресту Саламасі. Виглядає на те, що парламентарій, проваливши роботу на окрузі, встановив тут антирекорд. На це у своєму виступі на сесії вказав секретар Дрогобицької міськради Олег Хрущ. Упродовж року перебування у статусі нардепа пан Саламаха так і не спромігся на зустріч з депутатським корпусом міста. Ба більше! І про це також було сказано на сесії, він не відгукнувся на офіційне запрошення усіх депутатів ради відвідати сесійне засідання для прийняття рішень з вирішення нагальних для регіону проблем.

Можна було з цим і змиритись, якби народний депутат відзначався гарними справами на інших ділянках роботи, які мають стосунок до округу, інтереси яких представляє. Але і тут, про це вже сказав міський голова Дрогобича Тарас Кучма, похвалитись досягненнями Орест Саламаха не може. За наслідками розподілу коштів державного бюджету Дрогобич, на відміну від таких міст-сусідів, як Самбір та інші, не отримав жодних надходжень. Особливо болюче у місті сприйняли фіаско з коштами, які мали надійти на завершення будівництва стадіону «Галичина». Їх місту було твердо обіцяно. Але грошей Дрогобич так і не дочекався. Вони, як зазначили у своїх виступах депутати міськради, були розподілені на інші виборчі округи. Все це, як вважають у Дрогобичі, свідчить про невміння та неготовність депутата вигравати конкуренту боротьбу у своїх колег-нардепів, які, на відміну від нього, краще відстоюють інтереси своїх виборчих округів у парламенті.

«Орест Саламаха не має слова. Пообіцяє — і не зробить», — дорікнув нардепу голова Координаційної ради блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини, рухівець Роман Курчик. Народний депутат, як, зрештою, і його помічники, не відповідають на телефонні дзвінки. Таке ставлення до виконання своїх зобов’язань перед виборцями дратує людей. Виборці хочуть поваги, відповідальності та обов’язковості.

За рік роботи у Верховній Раді пан Саламаха запам'ятався хіба що тим, що заснув у сесійній залі під час пленарного засідання…

Схожі новини