Передплата 2024 «Добрий господар»

У резонансній справі зґвалтування 12-річного хлопчика відбувся слідчий експеримент- відтворення подій

“Родину  виснажує і нервує довга процедура досудового розслідування...”

У четвер, 16 липня, у Львові відбувся слідчий експеримент- відтворення подій у резонансній справі зґвалтування 12-річного хлопчика. Слідчий експеримент відбувся рівно через чотири тижні після резонансного злочину. Нагадаємо, 18 червня 18-річний педофіл серед білого дня зґвалтував 12-річного хлопчика. Це відбулося на вулиці Роксоляни, у районі Левандівка. Злочинець заманив дитину на «торфи», віддалені хащі — просив допомогти, бо буцімто у нього там застряг мопед…

Того ж дня злочинця оперативно затримали, ним виявився третьокурсник «Львівської політехніки» Мирослав М., син заможних батьків, який проживає разом із ними в особняку на Левандівці. У потерпілої родини Софії та Олега Яцківих не залишилося іншого виходу боротися за справедливий суд, крім прийняття рішення зробити всю справу максимально публічною. Бо вони розуміли: якщо мовчатимуть про це, справу «замнуть».

Львівська громадськість підтримала батьків. Відтоді почався довгий і тернистий шлях родини нелегкою стежкою українського правосуддя. Попри море підтримки і співчуття, заяв високопосадовців, що підтримуватимуть і допомагатимуть, родині доводиться нелегко переживати це все.

Залізничний райсуд Львова, який відбувався у закритому режимі, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

Батько потерпілого хлопчика Олег Яцків розповів «ВЗ», що слідчий експеримент відбувся за участі слідчих, представників прокуратури і психолога. Суть експерименту — потерпіла дитина мала розповісти все, що з нею відбувалося у день зґвалтування, уся розповідь фіксувалася на відео, починаючи від під"їзду будинку, де живе родина і аж до засідки злочинця у хащах, куди він привів і зґвалтував хлопчика. Сам злочинець участі в експерименті не брав, оскільки він не визнає своєї провини і його сторона відкидає звинувачення у злочині, відповідно нічого не розповідає.

«Під час слідчого експерименту син тримався добре, — розповів Олег Яцків. — Напередодні ми йому пояснювали, що для того, аби було правосуддя, необхідно все розповісти, як було. Я був здивований, наскільки далеко від нашого дому було місце злочину. Швидким темпом ми йшли туди близько десяти хвилин, а це означає, що це приблизно кілометр від цивілізації. Це були справжні хащі. Син не міг вирватися від гвалтівника, хоч і кричав, а той затуляв йому рота. Гвалтівник — дорослий, фізично розвинений хлопець, а наш невисокий і худенький».

Пан Олег розповів, що родину виснажує і нервує довга процедура досудового розслідування. Бюрократична машина рухається дуже повільно і родині це важко пережити. Хоча адвокат родини каже, що все йде згідно із протоколом, проводяться необхідні експертизи. Адвокат заспокоює, що все під контролем, це настільки резонансний і очевидний випадок, що немає сумнівів: Феміда буде на боці родини Яцківих.

Схожі новини