Передплата 2024 «Добра кухня»

Більшість українців не вірять офіційним даним про кількість хворих на COVID-19

  • 14.07.2020, 14:34
  • 956

Також, як показало соціологічне дослідження, понад третина українців під час карантину продовжила працювати, як і зазвичай, та понад 12% громадян перевели на дистанційну роботу, 3% громадян втратили роботу.

54,7% громадян не довіряють офіційним даним про кількість хворих в Україні на COVID-19.

Як передає УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції результати телефонного опитування, проведеного соціологічною компаніями Active Group та «Клуб експертів».

Голова компанії Олександр Позній зазначив, що 34,2% опитаних українців не довіряють офіційним даним про кількість хворих на COVID-19, оскільки вважають їх завищеними, 20,5% - не довіряють, тому що вважають їх заниженими, 14,9% - довіряють частково, 18,6%, — повністю довіряють, 8,1% - не змогли відповісти, 3,7% - відмовились відповідати.

Відповіді на запитання «Як змінилась ваша робота під час карантину?» розподілились таким чином: 34,8% респондентів обрали відповідь «Ніяк, продовжую працювати, як і зазвичай»; 12,4% опитаних відповіли, що їх перевали на дистанційну роботу; 10% - відправили у відпустку за свій рахунок; 5% - скорочено робочий графік; 3,1% - скоротили, звільнили з роботи; 1,9% - відправили у відпустку зі збереженням зарплати; 1,9% опитаних було важко відповісти; 30,4% повідомили, що й так не працюють (пенсіонери).

Дослідження проводилося з 10 по 12 липня методом збору первинної інформації — у вигляді телефонного опитування. Вибірка двоступенева, репрезентативна за статтю та віком. Генеральна сукупність — чоловіки та жінки старші 18 років, які проживають на території України, за винятком окупованих територій А Р Крим та ОРДЛО. Обсяг вибірки — 1 тис. респондентів, теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Схожі новини