Передплата 2024 «Добра кухня»

Тисячі людей після суду над Порошенком прийшли до офісу Зеленського: кажуть про останнє попередження

  • 18.06.2020, 18:24
  • 1 454

Тисячі людей, які взяли участь в акції проти політичних переслідувань п’ятого Президента Петра Порошенка під стінами Печерського суду, пройшли маршем на вулицю Банкову до Офісу Зеленського. Вони вимагають припинити наступ на армію, віру, мову і лідера опозиції

Серед учасників акції — народні депутати України, громадські діячі, активісти, ветерани АТО, волонтери, представники громадянського суспільства з різних областей України.

«Мета переслідувань проти Порошенка зрозуміла. Залякати таких, як ми, відбити будь-яку охоту протестувати, тверезо оцінювати момент, пам’ятати які жертви були принесені для того, зокрема, щоб цей офіс був зайнятий сьогодні. Починаючи від тих, хто загинув на Майдані, і продовжуючи тими, хто зараз продовжує гинути, — зокрема і на ділянках розведення», — наголосив генерал-лейтенант, народний депутат Михайло Забродський. «Вони думають, що можна залякати тих, хто не злякався взимку і навесні 14-го, а прийшов у військкомати, сів і поїхав на Схід захищати Україну», — говорить бойовий генерал.

«Немає „Слуг народу“, є „слуга Кремля“. Кремль, Путін руками наляканого закомплексованого президента намагається ув`язнити Верховного Головнокомандувача, який не злякався Путіна і став на захист нашої країни», — пояснює свою позицію ветеран АТО Олексій Петров.

«Все життя я чув від своїх батьків: «Тобі є різниця на якій вулиці ти живеш, тобі дуже важливо знати свою мову, поважати мову інших, дуже важливо, що читають і дивляться твої діти. У радянські часи я чув від батьків, що ми обов’язково повернемось до Криму, тільки зараз я почав розуміти, що мабуть саме це, окрім боротьби, дозволило їм повернутися в Крим. Я бажаю, щоб ніколи в житті нікому, зокрема автору вислову «яка різниця», щоб ані йому, ані його батькам не доводилося жити на вулиці Адольфа Гітлера. Є різниця якою мовою розмовляєш, яке небо над тобою і як називається твоя країна», — говорить режисер Ахтем Сеітаблаєв.

«Мова, віра, армія — це не про вибори, це про стовпи, на яких будується держава. Це наші форпости, які ми не здамо. Нагадаємо про це Зеленському», — наголосив народний депутат Володимир В’ятрович.

«Свідомо чи підсвідомо, Зеленський, переслідуючи Порошенка, зупиняє рух України в ЄС і НАТО. Ми цього не допустимо. І ми говоримо Зеленському: зупинися! Ми вимагаємо від Зеленського зупинити політичні репресії в Україні — проти українців, волонтерів, учасників АТО, проти опозиційних політичних діячів — Софії Федини, Володимира В’ятровича, Тетяни Чорновол, і десятків-десятків інших патріотів», — заявив народний депутат, колишній комендант Євромайдану Андрій Парубій.

«Разом нас багато — нас не подолати», — скандували учасники акції знамените гасло ще часів Помаранчевої революції.

«Знищувати Україну ми не дамо. Щоб дати відсіч, об’єднаються усі. Бо Україна в нас одна», — попередила Софія Федина.

Схожі новини