Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Параноя прогресує: російська влада боїться провокацій НАТО на параді до Дня Перемоги

  • 06.06.2020, 18:15
  • 842

Через поширення коронавірусу в Росії парад Перемоги 9 травня перенесли на 24 червня

Росія допускає, що НАТО може зробити провокаційні дії під час параду Перемоги. Про це розповів заступник міністра закордонних справ Р Ф Олександр Грушко, передає «Главком».

«Хотілося б сподіватися на те, що здоровий глузд візьме гору, але повної впевненості бути не може, оскільки в альянсі запланували пік військової активності до 9 Травня», — зазначив він.

7 травня Пентагон опублікував версію історії Другої світової з агресією СРСР. У тексті немає згадки про цю історичну подію, як і взагалі про хід військових дій СРСР проти Німеччини. Замість цього там коротко викладена роль США у війні після висадки в Нормандії.

Через поширення коронавірусу в Росії парад Перемоги 9 травня скасували, відклавши його на невизначений термін. У підсумку захід довелося перенести з 9 травня на 24 червня через коронавірус. До слова, росіян привітали з 9 травня плакатом з фінським солдатом.

Читайте також: Росія відреагувала щодо звинувачення у випуску фальшивої валюти для Лівії

Нагадаємо, російська влада планувала масштабне святкування 75-річчя закінчення Другої світової війни. На урочистості було запрошено лідерів провідних світових держав. У березні Кремль не збирався переносити парад або змінювати його формат через загрозу коронавірусу.

Однак згодом президент Р Ф Путін таки доручив перенести святкування параду 9 травня через коронавірус.

Схожі новини