Передплата 2024 «Добрий господар»

"Рік без Марека": у Львові відбудеться соціокультурний захід до річниці смерті засновника "Дзиґи"

  • 21.05.2020, 11:55
  • 734

21 травня якраз рік, як Маркіян Іващишин переступив в інший вимір. У четвер, 21 травня о 17:00 "Дзиґа" організовує зустріч "Рік без Марека" на вулиці Вірменській

На ній згадаємо Марека, послухаємо лекцію Олеся Пограничного про студентський рух в Україні, навчимось зустрічатись в карантинних умовах за кавою. На вул. Вірменській можна буде знайти «свій столик з Мареком», тож хто прийде — точно зустріне.

Марек часто любив говорити про «тих-хто-був-перед-нами»: в культурі, в громадському житті, у студентському русі, в любові до своєї землі, до України. Маркіян був одним із тих, для кого важливо було тримати єдність спільноти «і мертвих, і живих, і ненароджених».

«На днях, минає 31 рік офіційної реєстрації „Студентського Братства“ Львова, а також 30 років першого Вивиху — „Вивиху-90“. 21 травня хочемо пом’янути Маркіяна. І разом із Ним, трошки заглянути за лаштунки історії. Не з розповідей знаємо, що в новітній українській історії студенти були рушіями багатьох великих змін у нашому суспільстві. Проте, не кожен із нас застановлювався, що організованому студентському рухові в Україні вже добрих 200 років…» — зазначає Олесь Пограничний, член студентського братства, директор Школи вільних та небайдужих. Саме в середовищі студентського братства народився культовий проєкт «Дзиґа». Про все це Олесь Пограничний розповість у лекції. Її будуть транслювати онлайн на фб-сторінці «Дзиґи».

Починаємо о 17:00. Столики розставлять по всій вулиці Вірменській аж до кінця. Гостей просять дотримуватись дистанції та сідати не більше, ніж 4 особи за столик. За кавою на вулиці можна буде подивись онлайн лекцію, зустрітись із друзями біля Дзиґи, послухати лекцію про студентський рух в Україні.

Схожі новини